Barnvisor.nu

Lyssna på barnvisor och barnsånger. Skriv ut texter för visor och ramsor

Dopvisor, Visor N

När lillan kom till jorden


När lillan kom till jorden,
det var i maj, när göken gol,
sa mamma att det lyste
av vårgrönt och av sol.

Sjön glittrade som silver,
och körsbärsträdet stod i blom,
och svalan kvick och munter
just hit med våren kom.

Gullvivans plym sågs vaja,
bofinken slog så glada slag,
då blev jag döpt till Maja,
ty lillan, det var jag.

Och därför, säger mamma,
så är jag nästan alltid glad,
jag tycker hela livet
är som en solskensdag.

Text: Alice Tegnér


8 Kommentarer

 1. Clas

  Den finaste av alla barnvisor som nagonsin skrivits.

 2. Ulla

  Jag är född i maj och min pappa sjöng ofta denna visa för mig. Jag känner att det är jag som är Maja, lillan. I maj fyller jag 70 år. Jag tycker så mycket om den här visan och känner saknaden efter min pappa när jag hör denna visa.

 3. Rebecka

  Min mamma sjöng alltid den här visan för mig när jag var liten, eftersom jag är född i maj. Men hon bytte ut Maja mot Rebecka… 🙂 Nu sitter jag här själv med en liten flicka som är 6 dagar gammal, och jag behöver inte byta ut något namn, för hon heter Maja!

 4. Min lilla tjej skulle ha kommit i mitten av juni, men hon hadde bråttom ut och blev ett maj barn istället. En hel månad för tidigt 😉 men nu passar ju denna fina sång på henne, så det är ju kul 😀

 5. Julia

  jag och min syster sjöng den här sången på vår kusins dop för hon är född i maj men vi bytte ut maja mot ella

 6. Anja

  Min favoritbarnvisa, önskade alltid att jag själv hade fötts i maj. Min dotter föddes dock i maj och hon fick heta Maja. Min lilla fick min favoritvisa sjungen för sig på dopet av vår fina präst Anders, det var en speciell känsla för mig. 🙂

 7. Karolina

  En väldigt fin låt som vi ska ha på dopet för våran dotter Nova. Jag är också född i maj, lika så Novas mormor, Oldemor & bror. Många majbarn i släkten, en väldigt fin månad!

 8. Minda

  Jag är född i maj och när jag var liten sjöng mamma och pappa den men dom bytte ut Maja till Minda. Nu är jag 9 år och tycker fortfarande om den väldigt mycket.

Leave a Reply